Вхід/Реєстрація

Наша школа

Девіз школи
За видноколом видно коло,
Допоки б'ється серце - йди,
Усе життя, по суті, школа,
Й легкого іспиту не жди.


Гімн школи

Рідна школо, ти чудова,
Ти для мене другий дім.
Сорок восьма, рідна школо!
Тобі співаемо цей гімн.
З тобою разом ми зростаєм,
Нам віддаєш свої знання,
Разом дитинство проводжаєм
І починаємо доросле життя.
Найкращі почуття мене переповнюють,
Коли я згадую шкільні роки,
Учительку ласкаву та привітну,
Що вперше посміхнулася мені.
Ми виростаєм і може доля наша
Нас розєднає, але вірю я,
Завжди ми будем згадувати разом
Хвилини нашого найкращого життя.

 

Розрахунковий рахунок:

БО Благодійний фонд

"Нове покоління міста Херсона"
НВК №48 р/р 26003052205284
Код ЕДРПОУ 40450494
МФО 352479
ПАТ КБ "Приватбанк" м.Херсона

Нові знання

 

Наказ організація харчування 2020-2021

 

 

Херсонський загальноосвітній навчально-виховний комплекс №48

 

Херсонської міської ради

 

Н А К А З

 

від 01.09.2021                                                                                     №  

 

Про організацію харчування

 

учнів у 2021/2022 навчальному році

          

На виконання законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту»,«Про охорону дитинства», «Про дитяче харчування», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», постанов Кабінету Міністрів України від 19.06.2002 № 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.11.2012 № 865-р «Про затвердження плану заходів щодо забезпечення дітей високоякісними продуктами харчування вітчизняного виробництва», постанови Головного державного санітарного лікаря України від 26.08.2021 № 9 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID- 19)», спільних наказів Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», від 15.08.2006 № 620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах», розпорядження міського голови від 02.08.2021 № 272-р «Про здійснення моніторингу стану організації харчування в закладах освіти, засновником яких є Херсонська міська рада», листа Міністерства охорони здоров’я України від 22.06.2021 № 26-04/18273/2-21 щодо окремих питань організації харчування у закладах освіти у 2021/2022 навчальному році наказу управління освіти Херсонської міської ради від 25.08.2021 №159-Т «Про організацію харчування учнів в загальноосвітніх навчальних закладах міста у 2021/2022 навчальному році», згідно з вимогами Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу, з метою організації протягом навчального року повноцінного, якісного харчування учнів у закладах загальної середньої освіти міста

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. З 01.09.2021року організувати харчування учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій відповідно нормативно-правових документів та вимог Санітарного регламенту.
  2. Призначити відповідальною за організацію харчування учнів у школі корпус А, згідно з розподілом функціональних обов’язків, заступника директора з навчально-виховної роботи Світлану ЛУШНІКОВА.
  3. Призначити відповідальною за організацію харчування учнів у школі корпус Б, заступника директора з навчально-виховної роботи Ганну ІГНАТЧЕНКО.
  4. Визначити пунктом прийому їжі по корпусу Б (Олександрівська 28) приміщення класу.
  5. Затвердити графік харчування учнів відповідно до Санітарного регламенту (додаток 1).
  6. Затвердити графік чергування педагогічних працівників в обідній залі (додаток 2).
  7. Забезпечити охоплення всіма видами харчування не менше 97% дітей від загальної кількості учнів.6.Контролювати санітарно-гігієнічний стан обідньої зали.
  8. Відповідальному за організацію харчування учнів Світлані ЛУШНІКОВІЙ (корпус А) :
  9. 1.Постійно здійснювати координацію діяльності з роботою медичної сестри   щодо   контролю   за   харчуванням дітей.
      1. 2.До 01.09.2021 року відпрацювати режим і графік харчування дітей, режим чергування педагогічних працівників в обідній залі.
      2. 3.До 01.09.2021 опрацювати інформацію щодо кількості дітей, які потребують гарячого харчування (у тому числі дітей пільгових категорій).
      3. 4.Контролювати додержання дітьми правил особистої гігієни та вживанням готових страв, буфетної продукції.
      4. 5.З 01 вересня 2021 забезпечити публікацію на Google-платформі, впродовж години після приготування, фото готових страв, а також щоденно, до 10.00 – меню, інформації щодо кількості осіб, які харчуються, відомостей щодо собівартості страв у меню.
  10. 7.Неухильне виконання Вимог до організації харчування (пункти 23-29) протиепідемічних заходів у школі на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 26.08.2021 № 99.Тримати на постійному контролі якість харчування учнів.
    1. 8.Не допускати присутності учнів у виробничих приміщеннях їдальні. Не дозволяти залучення школярів до робіт, пов’язаних із приготуванням і роздачею їжі, прибиранням приміщень.
  11. 10.Щомісячно, до 25 числа, надавати до управління освіти інформацію щодо охоплення учнів харчуванням.
  12. 11.Щомісячно, до 01 числа наступного місяця, надавати до централізованої бухгалтерії управління освіти звіт про харчування учнів.Відповідальному за організацію харчування учнів Ганні ІГНАТЧЕНКО (корпус Б) :
    1. 12.Протягом навчального року проводити постійну просвітницьку роботу серед учнів та батьківської громадськості з залученням спеціалістів системи охорони здоров’я з питань необхідності повноцінного гарячого харчування; порушувати питання на батьківських зборах.
    2. 13.Вести щоденний облік харчування дітей пільгових категорій за бюджетні кошти.
    3. 14.Щоденно вести облік учнів,що харчуються за батьківські кошти.
    4. 15.Щомісяця готувати відомість про харчування учнів пільгових категорій
    5. 16.Забезпечити відстань між столами не менше 1,5 м та розміщення за столом не більше 4-х осіб.
    6. 17.Організувати замовлення буфетної продукції в клас (за умови передзамовлення напередодні).
  13. 1.До 01.09.2021 року відпрацювати режим і графік харчування дітей, режим чергування педагогічних працівників в приміщенні класу.3.Контролювати санітарно-гігієнічний стан приміщення класу.
    1. 2.Контролювати додержання дітьми правил особистої гігієни та вживанням готових страв .
  14. 4.Неухильне виконання Вимог до організації харчування (пункти 23-29) протиепідемічних заходів у школі на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 26.08.2021 № 9.
    1. 5.Тримати на постійному контролі якість харчування учнів.
    2. 6.Протягом навчального року проводити постійну просвітницьку роботу серед учнів та батьківської громадськості з залученням спеціалістів системи охорони здоров’я з питань необхідності повноцінного гарячого харчування; порушувати питання на батьківських зборах.

 

  1. Завідуючій виробництвом Оксані КРАВЧЕНКО(корпус А):Завідуючій виробництвом Ользі СЕРЕДЕНКО (корпус Б):
    1. 1.До 01.09.2021 року надати відповідальній особі за харчування       Світлані ЛУШНІКОВІЙ медичні книжки всіх працівників харчоблоку для перевірки проходження медичних оглядів.
    2. 2.До 01.09.2021 року надати директору школи для ознайомлення – двотижневе меню ,графік постачання продуктів.
    3. 3.Забезпечити протягом року дотриманнягігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів (наказ від 03.12.2020 № 2532)
    4. 4.Не залучати персонал до приготування, порціювання й роздачі кулінарних виробів, проведення санітарної обробки й дезинфекції обладнання, посуду й інвентаря, у посадові обов’язки якого не входять вказані види діяльності.
    5. 5.Забезпечити на харчоблоці їдальні умови для дотримання персоналом правил особистої гігієни.
    6. 6.Не допускати порушень вимог нормативно-розпорядчих документів щодо прийому й зберігання продуктів харчування, приготування та реалізації готових страв.
    7. 7.Здійснювати облік продуктів харчування та продовольчої сировини, суворо дотримуватись умов зберігання та терміну реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини.
    8. 8.Перевіряти супровідні документи до продовольчої сировини, які свідчать про їх походження, якість, безпеку, а також про відсутність у складі генетично модифікованих організмів з обов’язковим зазначенням їх частки вмісту в них. У разі відсутності сертифікатів на будь-які продукти – негайно повідомляти відповідального за харчування в школі.
    9. 9.Щоденно суворо дотримуватися технології закладки продуктів.
    10. 10.Щоденно суворо дотримуватися рецептури, технології приготування їжі та видачі страв.
    11. 11.Проводити бракераж сирої продукції та результати фіксувати в спеціальному журналі.
    12. 12.Щоденно проводити бракераж готової продукції та результати фіксувати в спеціальному журналі.
    13. 13.Щоп’ятниці проводити генеральне прибирання на харчоблоці.
    14. 14.Забезпечити обслуговування й ремонт технологічного обладнання харчоблоку коштом ТОВ «БАЗІСТОРГ».
    15. 15.Забезпечити поточний ремонт приміщень харчоблоку та інших приміщень, необхідних для організації харчування, у т.ч. допоміжних, коштом ТОВ «Сервіс БАЗІСТОРГ».
    16. 16.Нести персональну відповідальність за дотримання правил техніки безпеки, пожежної, електробезпеки та виробничої санітарії на харчоблоці.
    17. 17.Систематично проводити дератизацію та дезінфекцію приміщень харчоблоку.
  2. 1.Забезпечити щоденне три разове харчування (кейтеринг).Медичній сестрі Валентині БОЙЧЕНКО:
    1. 2.Забезпечити у приміщенні класу умови для дотримання персоналом правил особистої гігієни.
    2. 3.Не допускати порушень вимог нормативно-розпорядчих документів щодо прийому й зберігання продуктів харчування, приготування та реалізації готових страв.
    3. 4.Здійснювати облік продуктів харчування та продовольчої сировини, суворо дотримуватись умов зберігання та терміну реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини.
    4. 5.Перевіряти супровідні документи до продовольчої сировини, які свідчать про їх походження, якість, безпеку, а також про відсутність у складі генетично модифікованих організмів з обов’язковим зазначенням їх частки вмісту в них. У разі відсутності сертифікатів на будь-які продукти – негайно повідомляти відповідального за харчування в школі.
    5. 6.Щоденно суворо дотримуватися технології закладки продуктів.
    6. 7.Щоденно суворо дотримуватися рецептури, технології приготування їжі та видачі страв.
    7. 8.Проводити бракераж сирої продукції та результати фіксувати в спеціальному журналі.
    8. 9.Щоденно проводити бракераж готової продукції та результати фіксувати в спеціальному журналі.
    9. 10.Щоп’ятниці проводити генеральне прибирання на харчоблоці.
    10. 11.Нести персональну відповідальність за дотримання правил техніки безпеки, пожежної, електробезпеки та виробничої санітарії у приміщенні класу.
  3. 1.Систематично проводити профілактичні заходи з метою попередження гострих шлунково-кишкових інфекцій, харчових отруєнь.
  4. 2.До 16 години наступного дня надавати на підпис директору школи меню на наступний день.
  5. 3.Щоденно брати участь у бракеражі готової продукції.
  6. 4.Щоденно вести облік виконання норм харчування учнів. 1.Протягом навчального року проводити постійну просвітницьку роботу серед школярів та батьківської громадськості з залученням спеціалістів системи охорони здоров’я з питань необхідності повноцінного гарячого харчування; порушувати питання на батьківських зборах.
    1. Класним керівникам 1-11 класів:
  7. 2.Систематично проводити профілактичні заходи з метою попередження гострих шлунково-кишкових інфекцій, харчових отруєнь, запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).
  8. 3.Вести щоденний облік харчування дітей за бюджетні (1-4 класи),пільгових категорій та батьківські кошти.
  9. 4.Щоденно контролювати дотримання графіка харчування.
  10. 5.Щоденно контролювати додержання дітьми правил особистої гігієни (миття рук) та вживанням готових страв.
  11. 6.Організувати питний режим учнів за допомогою використання індивідуальних ємностей для рідини .

 

14.Заступнику директора з господарської діяльності Ірині МАСЛОВІЙ:

 

14.1. Забезпечити умови для дотримання правил особистої гігієни учнів (рідке мило, антисептичні засоби для обробки рук).

 

14.2. Систематично проводити вологе прибирання після кожного прийому їжі, а також провітрювання не менш 10 хвилин.

 

14.3. Щоденно проводити очищення та дезінфекцію поверхонь.

 

15.   Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

     

Графік харчування учнів (корпус А)  

 

Години

Класи

9.15-9.25

1а, 1б,1в,2в,3г,4г,9д,6д,7д

10.10-10.30

2а,2б,3в, 5в,8г,6в, 9в

11.15-11.35

3а,3б,3в,5д

12.20-12.30

4а,4б,4в

діти пільгових категорій та за батьківські кошти

13.15-13.25

1в,2в, 3г,4г,5в,7г,6в,8г,5д,6д,7д,9в,9д

14.10-14.20

ГПД(1а,1б,1в,2в,3г,4г,9д,6д,7д5в,8г,6в,9в,5д)

 

Графік харчування учнів (корпус Б)  

 

 

Години

Класи

Сніданок

 9.10 – 9.25

2г, 3д, 5г,

10.10 - 10.25

6г, 7г, 8д, 9в

Обід

12.05 - 12.20

2г, 3д, 5г,

13.05 - 13.25

6г, 7г, 8д, 9в

Полуденок

15.05 – 15.15

2г, 3д, 5г, 6г, 7г, 8д, 9в

 

  Графік чергування вчителів(корпус А)      

 

День

тижня

ПІБ

Понеділок

Юлія МАРИНКА

Вівторок

Тарас ШЕВЧЕНКО

Середа

Марина СТУПАК

Четвер

Анастасія КРАСНОВИД

П’ятниця

         Олена ПАПАЛУЦА

 

                    Графік чергування вчителів(корпус Б)      

 

 

Понеділок

Вівторок

Середа

Четвер

П’ятниця

Сніданок

Галина РУДА

Яна ШЕВЦОВА

Надія ДОБРОДІЄВА

Галина РУДА

Яна

ШЕВЦОВА

 

Вікторія СИМАГІНА

Світлана ПАЛАЩУК

Вікторія СИМАГІНА

Світлана ПАЛАЩУК

Людмила ГАРМАШ

Обід

Надія ДОБРОДІЄВА

Галина РУДА

Яна

ШЕВЦОВА

Надія ДОБРОДІЄВА

Галина РУДА

 

Тетяна ЛЕВЧЕНКО

Людмила ГАРМАШ

Тетяна ЛЕВЧЕНКО

Марина КОЛОКОТ

Тетяна ЛЕВЧЕНКО

 

 

Контактна інформація

Вулиця 28 Армії, 14  

Телефон: (0552) 35-27-94, 35-27-97

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

           This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Партнери

FREEhost.UA - украинский хостинг и аренда сервера

 Центральна дитяча бібліотека ім. Л. Українки