Травна система і харчування
Харчування – засіб підтримання життя, росту і розвитку, здоров’я та високої працездатності людини.
Здобувачі освіти 3-Б класу Херсонського загальноосвітнього комплексу №48 на цьому тижні продовжили вивчати будову тіла людини, зокрема систему травлення. Діти дослідили, що травна система — це складна мережа органів та тканин, які працюють разом, щоб забезпечити організм поживними речовинами. А для повноцінної роботи органів травлення потрібно споживати корисну їжу дотримуючись правил харчової тарілки: половина тарілки — вітамінні салати, свіжі або приготовлені овочі; чверть тарілки — основна їжа (риба, курка чи котлета); гарнір, а також хліб ще одна чверть. Навчилися складати меню збалансованого харчування, визначати термін придатності продуктів, а також дізналися, які ознаки харчового отруєння людини та до кого звертатись в разі необхідності.
Під час опрацювання теми учні виготовили модель травної системи, що дозволяє продемонструвати шлях їжі по організму та розповісти про функцію кожного органу. А також створили меню збалансованого харчування для себе, дотримуючись режиму харчування.